{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Kargo Takibi
- blogAtelier -

Atelier Rebul

Asırlık Formüller & Koku Uzmanlığı

Güneş Kremi Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?



Güneş Kremi Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? 

Güneşten yayılan UVA ve UVB ışınları, cilt bariyerinde belirli problemlere yol açabilir. Kısa vadede ciltte gözle görülür sorunlara neden olan UVA ve UVB ışınları, ilerleyen yıllarda çok daha kalıcı hasarları beraberinde getirebilir. Bu nedenle her mevsim, özellikle de güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde cildi korumak ve güneş kremi kullanmak gerekir. Bu yazımızda güneş kremi faydaları nelerdir, sizler için detaylıca inceliyoruz. Güneş kremi neden kullanılır merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 


Güneş Kremi Nedir ve Ne İşe Yarar? 

Güneşten yayılan ve özellikle günün belirli saatlerinde maruz kaldığımız UVA ışınları, uzun vadede cildin yaşlanmasına sebep olabilir. UVB ışınları ise cilt üzerinde yanma ve tahrişe yol açabilir. UV ışınları sebebiyle cilt erken yaşlanmaya, renk eşitsizliğine, cilt lekelerine, yanıklara, kırışıklık ve ince çizgilere maruz kalabilir. Peki, bu ışınlara karşı güneş kremi ne işe yarar, nasıl bir etki sunar? 


 


Güneş Kremi Kullanımının Önemi 

Güneş kremi cilde faydaları ile ön plana çıkan bir üründür. Cilt yüzeyinde bariyer oluşturarak ultraviyole ışınlarını yansıtmayı sağlayan güneş kremleri, pek çok cilt probleminin oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. 


 


Güneş kremi kullanılmadığı takdirde, UVA ışınları cildin derinliklerine ve alt katmanlarına ulaşarak fotoyaşlanmayı hızlandırır. Öte yandan, UVB ışınları hiperpigmentasyonu tetikler ve cilt yüzeyinde lekelenmelere, yanıklara ve renk eşitsizliğine sebep olur. Güneş kreminin önemi burada devreye girer. UV ışınlarına karşı cilt bariyerinde kalkan oluşturan güneş koruyucular, güneşin sebep olduğu serbest radikalleri engeller. 


 


Güneş kremi ne zaman sürülür?” sorusuna yanıtı olarak pek çok kişi; “Güneş kremi yaz mevsiminde kullanılır.” şeklinde yanıt verebilir. Ancak uzmanlar, güneş kremini sadece yaz aylarında değil, dört mevsim, düzenli olarak kullanmanızı önerir. Yalnızca dış mekanda değil, güneş alan her ortamda, evde ve iş yerinde dahi kullanmanız tavsiye edilir. 


Güneş Kreminin Cilde Faydaları 

Cilt nemlendirici losyonlar, serumlar ve daha pek çok cilt bakım ürünlerinin içeriğinde de yer alabilen SPF yani güneş koruyucular, birden fazla faydayı bünyesinde barındırır. Güneş kreminin yüze faydaları ve temel görevi, cildi radyasyon etkili ultraviyole ışınlarından korumaktır. 


 


Güneş Kremi İçeriği Nasıl Olmalı? 

Güneş kremi nedir, ne işe yarar öğrendiniz. Peki, güneş kremi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Gelin ilk aşamada; “Güneş kremi içeriği nasıl olmalı?” sorusunu yanıtlayalım. 


 


Güneş kreminin cilde faydaları, içeriğindeki UVA ve UVB filtreleri ile açığa çıkar. Bu nedenle güneş kremi içeriğinde öncelikli olarak UVA ve UVB koruması olması gerekir. Besleyici bileşenler ile desteklenen güneş koruyucu ürünler, cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlar.


 


Öte yandan güneş kremleri, cilt tarafından kolay emilen ve cildin alt katmanlarına ulaşabilen yapıda olmalıdır. Böylece etkilerini daha hızlı gösterir. Peki yetişkinlerde ve çocuklarda güneş kremi nasıl seçilir


Yetişkinler İçin Güneş Kremi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? 

Güneş kremi faktörleri, güneş koruyucu seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir. Güneş kreminin içeriği kadar koruma faktörü de önemlidir. Yetişkinlerin günlük güneş kremi kullanımında, SPF oranı 15 ila 30 değerinde olmalıdır. Güneş ışınlarına uzun süre ve öğle saatlerinde maruz kalacağınız plajlarda veya tatil planlarında, güneş kreminin 30 ila 50 SPF değerine sahip olması önerilir. 


 


Ek olarak, kullanacağınız güneş kreminin terlemeye ve suya dayanıklı olması gerekir. Suyla temas halinde kolayca akabilen güneş kremleri, plaj tatilinde istenmeyen sonuçlara yol açabilir. 


Bebek ve Çocuklar İçin Güneş Kremi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? 

Güneş kreminin bebeklerde ilk altı ay kullanılmaması tavsiye edilir. Bunun yerine uzun kollu kıyafetler, şapkalar veya cildini kapatabilecek giysiler tercih edilmelidir. Bebeklerde 6 ay ve sonrasında kullanılabilen güneş kreminin kimyasal içeriklerden uzak olması gerekir. Çünkü çocukların ve bebeklerin cilt bariyeri, yetişkinlere oranla çok daha hassas bir yapıdadır. 


 


Çocuklarınız için güneş kremi seçmeden önce, mutlaka GRASE (Generally Recognized As Safe and Effective: Genel Olarak Güvenli ve Etkili Olarak Tanınan) özellikte olup olmamasına dikkat etmeniz gerekir. İçeriğinde parfüm gibi kimyasal maddelere yer vermemesi, UVA ve UVB filtrelerinin bulunması önem taşır. Suya dayanıklı ve kolay uygulanan güneş kremleri sizin için pratik bir çözüm olabilir; ancak uygulamadan önce alerjen etkilere sahip olup olmadığını mutlaka test etmeniz önerilir.

 


 

/blog/gunes-kremi-ne-ise-yarar/